Arbejdsuge med work away

Hver sommer har vi en fælles arbejdsuge, hvor vi får lavet nogle af de større opgaver, gården byder på. I år tog vi hul på at bygge en ny kvist på taget (i stedet for den gamle, der var nødudgang i alderdomshjemmets tid). Vi fik også slebet og malet nogle vinduer. Vi fik luget i marken, sat kompost og plukket frugt. Vi fik muget ud og kalket hønsehuset indvendigt. Og vi fik lavet og spist en masse lækker mad – primært af egne råvarer, naturligvis.

I år havde vi via ’workaway’-besøg af Misaki, der kommer fra Japan og har haft et ophold på Jyderup Højskole. Desuden kom andre venner og hjalp til – også med baby-pasning.

Vi har i flere år benyttet os af muligheden for primært internationale gæster via ‘workaway’ og ‘WWOOF‘ (WorldWide Opportunities on Organic Farms), der begge er internetplatforme, der linker organisationer og personer med behov for arbejdskraft med eventyrlystne primært unge fra det meste af verden. Som værter giver vi kost og logi, og som WWOOF’er eller workaway’er giver man cirka fem timers arbejde om dagen.

På Tranehøj har vi kun haft gode oplevelser med vores arbejdende gæster, der har givet spændende indblik i andre kulturer og erfaringer. Nogle af gæsterne fastholder kontakten og har lige taget en arbejdsuge mere det efterfølgende år. Desværre ligger Japan nok for langt væk til, at vi får fornøjelse af Misaki til næste år.

solnedgang