WILLI CHRISTIANSEN


Tilbage til rødderne

– opvokset på en økologisk gård i Sydslesvig med gedemælk og fåreost som basisfødevarer, har jeg fået tanken om bæredygtighed og lokal produktion inkorporeret siden vuggen. Desuden blev jeg som teenager uendelig fascineret af vindenergiteknikken, en begejstring vækket af to vindmøller på faderens gård tilbage i 1995.

Jeg kom til Danmark i 2001 for “lige” at lære lidt om vindenergi, inden jeg for alvor skulle tage mig af familiegården i Sydslesvig. Jo længere tid der gik i storbyen København, hvor jeg lærte at forstå hvordan strømmen fra en vindmølle hænger sammen med det overordnede elnet, jo længere kom jeg væk fra barndommens dyder på den økologiske gård. Vindenergikarrieren fortsatte efter universitetet og jeg bruger fortsat rigtig meget af min entusiasme og energi på mit arbejde. I dag arbejder jeg som administrerende direktør i Egen Vinding & Datter, hvor jeg er med til at bidrage til den grønne omstilling ved at der bygges og renoveres huse på bæredygtig manér.

I 2009 kunne jeg dog ikke længere undertrykke mit indre kald med at have fingrene i jorden og køre over markerne med en traktor. Derfor var det en velkommen overraskelse, da Maria og jeg første gang hørte om Tranehøj. I februar 2010 besluttede vi os at pakke teltstængerne i storbyen og flytte til Tranehøj i Snertinge. Dermed følger nu hjemmearbejdsplads, pendling til arbejdet, men også en enorm glæde og ro over at være kommet nærmere naturen og barndommens rødder. Derudover er jeg taknemmelig og glad for at bo sammen i et fællesskab, hvor vi deler hverdagens glæder…

I mellemtiden har Maria og jeg fået tre dejlige børn og har nu efterhånden boet på Tranehøj i en del år. Fritiden uden for arbejde og Tranehøj bruger jeg på at vandre. En aktivitet der hjælper med at være i kontakt med mig selv og til at give plads til at tænke store tanker.. 

Kontakt: wchristiansen(at)gmail.com/ 9179 1072